SZNT-elnök: számítunk a magyar társadalom szolidaritására

Ország

A nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarország, a magyar társadalom szolidaritására – hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Az elnök elmondta: a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését mostanáig 132 ezren írták alá a szükséges 1 millióból. Az lenne a biztonságos ha 1 millió 1-2 százezer aláírás gyűlne össze – tette hozzá.

Kifejtette: Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyarlakta területei is érdekeltek ebben. A történelmi Magyarország területén, az elszakított területeken több olyan régió van, amely megőrizte a magyar többséget. Azt szeretnék, ha ezek a régiók nemzeti identitásukat is megőriznék – emelte ki. Európa különböző nemzeti régióiban más-más helyzet, de az közös, hogy mindegyik régió meg akarja őrizni nemzeti identitását – jegyezte meg.
Izsák Balázs elmondta: azt várják, hogy a következő 70 napban minél több magyar ember írja alá kezdeményezésüket, amely elérhető a http://nemzetiregiok.eu/ oldalon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.