Egyre több szövetségese támadja Márki-Zay Pétert a megtartott kampánypénz miatt

Ország

Kész Zoltán az ellenzéki összefogás kampányfőnöke nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek, amiben kéri, hogy a kampány során megmaradt pénzzel számoljon el.


A választási kampány során a támogatók és az adományozók által küldött összegek főleg a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára érkeztek. – írta meg a Telex

“A Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.”

Ma reggel ez ügyben már Kész Zoltán is nyilatkozatott tett közé a Facebook oldalán, amiben kéri a korábbi miniszterelnök jelöltet, hogy számoljon el a megmaradt pénzzel a támogatóik fel. Márki-Zay Péter a napokban jelentette be, hogy új pártot alapít, amihez tőkére van szüksége. Kész Zoltán  kitért arra is, hogy lopásnak minősül, ha nem arra használják fel a pénzt, amire az adományozók szánták, külön kiemelve, hogy a pártalapítás is annak számít.

Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel. írta Kész Zoltán

Márki-Zay Péter nyilvánosságra hozta a választási kampányban elkövetett hibákat