A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: fel kell készülnünk a sorsdöntő európai választásokra

Ország

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Tom Van Griekent, a belgiumi Flamand Érdek párt elnökét, aki a Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferencia egyik előadója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson – melyen Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is részt vett – elhangzott: a kontinens konzervatív pártjainak össze kell fogniuk, hogy megvédjék a hagyományos európai életformát, amely a nemzetekre, a családokra, a hitre, a munkára épül.

Orbán Viktor megismételte a CPAC konferencián is hangoztatott álláspontját: a következő két évben fel kell készülni, és a 2024-es európai választásokon együtt és szervezetten fellépve vissza kell venni az európai intézményeket a baloldaltól.