Magyar Péter leleplezés

Magyar Péter leleplezte Orbánék titkos tervét – hány ilyen lapulhat még a fiókban?

Ország

“Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy miként kótyavetyélik el, játsszák át haveri, családi körbe a nemzeti vagyon még megmaradt darabjait” – írja Orbán Viktornak címzett Facebook-posztjában Magyar Péter.

Mint részletezi, a határozat 48 értékes ingatlant sorol fel, amelyet eladásra hirdetnek.

Köztük állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási és rekreációs központjait.

Majd ontja a kérdéseket:

Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt? Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken?

Arra a kérdésre, hogy hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly, a hvg.hu választ ad:  635 darab úgynevezett kétezres határozatot hozott az Orbán-kormány.

Magyar Péter egy hét múlva Debrecenben tart nagyrendezvényt:

Debrecenben lesz Magyar Péter következő, anyák napi nagyrendezvénye