„Narancs-citrom” közlekedési akció

Rendőrség
A gyerekek naranccsal jutalmazták a szabályosan közlekedő járművezetőket Balmazújvárosban.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság 2015. december 15-én “narancs-citrom” elnevezésű közlekedési akciót szervezett. Az akcióban az egyik balmazújvárosi általános iskola tanulói megismerkedhettek a közlekedésben való biztonságos részvételhez elengedhetetlenül fontos biztonsági eszközökkel, az okmányokkal, a közlekedési szabályokkal és táblákkal, továbbá a rendőri karjelzésekkel. A gyerekek a rendőrök társaként segítettek az ellenőrzés végrehajtásában.

Amennyiben a rendőrök az igazoltatás során mindent rendben találtak, akkor az iskolások egy narancsot adtak a gépjárművezetők részére. Ha azonban az egyenruhások szabálysértést észleltek, akkor azt a vezetőt a diákok egy citrommal szankcionálták. A gyerekek összesen 27 darab narancsot és 3 darab citromot osztottak ki.

A kis “segédek” az igazoltatás végeztével a sofőröket a további biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül hasznos információkkal látták el.

A gyermekek számára nagy élmény volt, hogy a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai mellett „teljesítettek szolgálatot”, így játszva megtanulhatták a számukra fontos közlekedési szabályokat is.