Lopott bankkártyával akart vásárolni

Rendőrség
A berettyóújfalui rendőrök elfogták azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint eltulajdonította a szomszédja bankkártyáját.

Egy nő tett feljelentést 2016. február 17-én 12 óra 43 perckor a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon arról, hogy bankkártyáját ismeretlen személy eltulajdonította és azzal az interneten több alkalommal vásárolni akart. A sértett részére a bank szöveges üzeneteket küldött a bankkártya használatáról.  A feljelentést követően a járőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek alapján megállapították, hogy a 24 éves férfi a nőnek címzett, a postás által a lakása udvarára bedobott levelet felvette, majd az abban található, a sértett nevére szóló bankkártyával több alkalommal vásárolni akart. V. Pétert a rendőrök otthonában elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök a bankkártyát lefoglalták és visszaadták a sértett részére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben – szabadlábon hagyása mellett – információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.