Azt hazudta, hogy kirabolták

Rendőrség
A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a nőt és társát, akik úgy kötöttek sportfogadásokat, hogy azokat nem fizették ki. A nő azzal magyarázta a pénz eltűnését, hogy kirabolták.

Egy lottózóban dolgozó férfi értesítette a rendőrséget 2016. április 25-én 8 óra 25 perckor arról, hogy Debrecenben, a Poroszlay úton munkatársát az utcán kirabolták és több százezer forint készpénzt vettek el tőle.

A rendőrök az esettel kapcsolatban megállapították, hogy a nő nem vált bűncselekmény áldozatává, hanem 2016. április 22. és 2016. április 24. között a munkahelyén több alkalommal olyan sportfogadásokat kötött, amelyek ellenértékét nem fizette ki. Ezenkívül a nő egy, évek óta a lottózóban vásárló férfival, Cs. Krisztiánnal közösen szintén ilyen fogadásokat kötöttek. A megalapozott gyanú szerint B.-né B. Katalin a fogadásokat megelőzően munkahelyéről több száz ezer forintot is eltulajdonított. Az 51 éves nő, hogy leplezze a pénz eltűnését azt mondta munkatársának, hogy kirabolták, a férfi ezt elhitte, ezért tett bejelentést a rendőrségre.

A nyomozók a két helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves Cs. Krisztián ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, míg B.-né B. Katalin ellen sikkasztás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja folytatja a nyomozást. A terheltek az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.