Előzetesben a derecskei emberölés gyanúsítottja – videó

Rendőrség

A Debreceni Járásbíróság elrendelte annak a 41 éves nőnek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel halálra szúrt egy 73 éves nénit Derecskén.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Á. Csabáné derecskei lakossal szemben.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2016. május 17-én 22 óra körül derecskei családi házukban Á. Csabáné előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrta a vele egy háztartásban élő idős nőt. A 73 éves néni a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A lakótárs értesítette az esetről a helyi orvosi ügyeletet. A rendőrségre a házhoz érkező mentőszolgálat munkatársai tettek bejelentést, mivel a sértetten szúrt sérülést észleltek.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol az ott tartózkodó 41 éves asszonyt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A rendőrség Á. Csabánét bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a nyomozási bíró 2016. május 20-án elrendelt.