Helybenhagyták a gyilkosra kirótt büntetést

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2016 májusában R. R. vádlottat emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2004 óta élt élettársi kapcsolatban B. F. sértettel Bükkszenterzsébeten.

A féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, a vádlott többször bántalmazta az asszonyt, aki emiatt visszaköltözött a szüleihez, de a kapcsolatot mégis mindig helyreállította a vádlottal. Életvitelükre jellemző volt az italozás, ilyenkor mindketten ittas állapotba kerültek. 2015 júliusában szintén ittas állapotban veszekedtek, a férfi többször megütötte, megrúgta a nőt, majd fejszével megfenyegette a sértettet. A bántalmazást a vádlott édesapjának és Z. Zs-nak a közbelépése akadályozta meg. Másnap a vádlott és Z. Zs. kutyát vettek a településen.

A kutyát a vádlott Z. Zs. házához szállította. Z. Zs. a vádlott lakásához ment, ahol az ágyon félmeztelenül ülve találta a sértettet, aki hányt, öklendezett. Közben megérkezett a vádlott is, aki a sértettet meglátva felelősségre vonta Z. Zs-t azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített-e az asszonnyal. A nemleges válasz után a vádlott megütötte Z. Zs-t, aki távozott a helyszínről. Ezt követően a

vádlott egy törött szerszámnyéllel és egy sarlóval bántalmazni kezdte a sértettet, aki összesen legkevesebb 54 sérülést szenvedett el. Az asszony halálát a kitartó, durva bántalmazás következtében hosszabb időn át elszenvedett sérülések miatt kialakult traumás sokk és zsírembólia okozta. A vádlott a cselekmény után a sértett szüleihez ment, ahol ordítva közölte, hogy halálra verte a lányukat.