Idős embert késelt halálra

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki egy időskorú ismerősét késelte halálra.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a hetven év feletti sértett még év elején vásárolt egy házat Monoron. Az ingatlant fel akarta újítani, ezért eladta belőle a régi bútorokat, aminek egy részét az elkövető édesanyja vásárolt meg. A bútorügylet kapcsán ismerkedett meg az elkövető a sértettel.

A megalapozott gyanú szerint 2021. május 29-én dél körül az elkövető megjelent a sértettnél és elvitt egy korábban már megvett, de még el nem szállított bútort. Ezt követően az elkövető délután ismét megjelent a sértettnél és bement a házába. Ott magához vett egy még pontosan be nem azonosított szúró-vágó eszközt, majd azzal több mint húsz alkalommal megvágta illetve megszúrta a sértett felső testét és arcát.

A nyakon ejtett vágás és az elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen elhunyt.

Az elkövető ezután a helyszínről a sértett gépkocsijával elmenekült, amit később Monorierdőben hagyott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pár napon belül felderítette, elfogta és különös kegyetlenséggel valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan alkalmas személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását szökésének, a bizonyítási eljárás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt.

Az elkövető elfogásáról készült videó itt tekinthető meg:

Kép: illusztráció.