Szökött embercsempészt fogtak a csornai rendőrök

Rendőrség

Egy embercsempésszel és kilenc migránssal szemben intézkedtek a rendőrök Győr-Moson-Sopron megye területén

2021. június 22-én a délelőtti órákban Szil településen a rendőrök egy bolgár rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni, azonban a rendőri intézkedés alól a sofőr – és több utasa – kivonva magát a helyszínről elmenekült. Az intézkedések során kiderült, hogy a sofőr a járműben illegális migránsokat szállított.

A csornai rendőrök a menekülésben lévő személyek felkutatására tett intézkedések keretében 2021. június 23-án 7 óra 30 perckor Rábacsanakon, a Hunyadi utcában lévő bokros területen az 52 éves ukrán sofőrt elfogták, majd 9 óra 35 perckor Zsebeházán, a Kossuth utcában a gépkocsi három külföldi utasát is megtalálták. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőrt és a három migránst a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az ukrán férfit az ellene indított büntetőeljárásban embercsempészés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az illegális migránsokat –  meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanezen a napon 8 óra 45 perckor a Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság járőrei Albertkázmérpuszta és Várbalog között igazoltattak hat külföldi férfit. Az ellenőrzés során öt személy magát szír, egy pedig palesztin állampolgárnak vallotta, akik azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a szír, valamit palesztin állampolgárokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók meghallgatták őket. A migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük