Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

Az elmúlt néhány órában összesen 67 külföldit tartóztattak fel a rendőrök a megye területén.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 9-én 22 óra 15 perckor Balotaszállás térségében 15 illegális migránst tartóztattak fel, akik bangladesi és afgán állampolgárnak vallották magukat.

Madaras közigazgatási területén 2021. szeptember 10-én 1 órakor 16 főt, míg 2 óra 50 perckor további 19 főt tartóztattak fel. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat.

Katymárnál 2 óra 25 perckor 17, magukat szírnek valló határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A csoportok jogellenesen jutottak be Magyarország területére, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Újabb 11 migráns Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 10-én 12 óra 40 perckor 11 külföldit tartóztattak fel Csikéria térségében. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészek Baja térségében. 

A férfiak két határsértőt akartak Nyugat-Európába csempészni. A nyomozók őrizetbe veszik őket, a migránsokat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség járőre 2021. szeptember 10-én 7 óra 10 perckor az 55-ös számú főút 104-es kilométerénél – Baja belterületén – intézkedés alá vont egy lengyel honosságú személyautót. A járműben a sofőrön kívül egy lengyel utas, valamint két külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a lengyel sofőr és társa a két szír határsértőt át akarta vinni az országon, ezért őket előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.