Több millió forintot tartalmazó széfet loptak el egy Győr-Moson-Sopron megyei faluból

Rendőrség

Egy Győr-Moson-Sopron megyei faluból 2018 májusában úgy vittek el egy páncélszekrényt a benne lévő 12.891.300 forinttal együtt, hogy azt a pénzintézet padlójáról felfeszítették, autóba rakták, majd elhajtottak a helyszínről.

A vádirati tényállás szerint a két férfi harmadmagával együtt egy éjjeli órán a pénzintézethez hajtottak, a kültéri kamerát elfordították, a riasztót purhabbal befújták, majd távoztak a helyszínről. Fél órával később visszatértek oda, felfeszítették az épület ajtajait, majd a padlóról felfeszítették az oda rögzített széfet is. A 370.000 forint értékű széfet ezt követően kivitték az autójukhoz és elhajtottak a helyszínről.

A Győri Járási Ügyészség két férfival szemben emelt vádat jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. Az idősebb férfi többszörös, fia különös visszaeső. Tettükért velük szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat öt-öt év szabadságvesztésre ítélje.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.