Koroncó külterületén lévő bodzaültetvényről a késő esti órákban gyümölcsöt lopott egy négy fős társaság

Rendőrség

A győri rendőrök egy négy fős – rokonokból álló – társaságot fogtak el, és vettek őrizetbe, akik Koroncó külterületén lévő bodzaültetvényről a késő esti órákban lopták a gyümölcsöt.

Egy koroncói gazda tett bejelentést a rendőrségre 2022. augusztus 16-án a hajnali órákban, hogy a bodzaültetvényét ismeretlen tettesek dézsmálják. Az elsődleges adatok szerint az elkövetőket az éjjeli órákban a földterületen a gyümölcs szedése közben a tulajdonos megzavarta, akik gépkocsijaikat, valamint a bodzaszedéshez használt, és növénnyel teli vödreiket a helyszínen hagyva a közeli erdőbe menekültek.

A helyszínre érkező rendőrök a szemle keretében a bodzaföld melletti területről a feltételezett elkövetők három személygépkocsiját lefoglalták és – a további eljárások végrehajtása érdekében – elszállíttatták.

Ezt követően, 2022. augusztus 16-án 8 óra 30 perc körül a rendőrségre bejelentés érkezett, amelyben a telefonáló férfi elmondta, hogy Koroncó térségében, bodzaszedés közben egy földúton leparkolt – és családtagjai használatában lévő – három gépjárművüket ismeretlen személyek elvitték.

A kiérkező rendőrök – miután megállapították, hogy a telefonáló azonos a bodzaültetvény egyik fosztogatójával – Koroncó belterületén a négy főből álló Tolna megyei rokoni társaságot elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók B-né Zs. Nikoletta, T. Andrásné, B. Alex szakcsi, illetve O. Andrea magyarkeszi lakosokat lopás vétség elkövetése miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.