Éjszakai betörőkkel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik idén júniusban, egyik éjjel betörtek egy IX. kerületi társasházba. A férfiak az egyik lakásba besurranva, különböző értéktárgyakat loptak, majd ezután még több lakásba is megpróbáltak bejutni azért, hogy további értékeket szerezzenek.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. június 21-én, éjjel, egy IX. kerületi társasházhoz mentek azért, hogy onnan értékeket lopjanak el. A két férfi először kitartóan rángatta a társasház bejárati ajtaját, azonban a zár nem nyílt ki. A vádlottak ezután kis időre távoztak, majd nem sokkal később egy szerszámmal tértek vissza a helyszínre, amivel végül feltörték a zárat.

Az épületbe bejutva, a két férfi a folyosókat járta, és ennek során több lakásba is megpróbáltak bejutni úgy, hogy a bejárati ajtók kilincseire rányitottak. Ennek során az egyik lakásból – amelynek ajtaja csukva volt, azonban nem volt kulcsra zárva – okosórát, mobiltelefont és készpénzt loptak, összesen 90.000 forint értékben. Ezután egy másik lakás bejárati ajtaját erővel próbálták meg benyomni, amit az otthon lévő lakó meghallott, ezért hívta a rendőröket, akik a betörőket még az épületben elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két férfit – mint többszörös visszaesőket – lopás bűntettével, valamint lopás bűntett kísérletével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.