Nyilvános wc-ket tört fel a férfi Győrben

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű férfival szemben, aki Győrben négy nyilvános illemhelyet is feltört, az egyikből radiátort, szervizajtókat tulajdonított el.

A vádirati tényállás szerint a férfi a cselekményeit 2022. december 24. és 2023. január 16. napja között követte el. A parkolóház nyilvános mellékhelyiségében a férfi kicsavarozta a falra szerelt elektromos radiátor előtti védőrácsot, majd a radiátort, továbbá három szervizajtót eltulajdonított. A lopási kár 107.719 forint, a rongálási kár 344.813 forint.

A másik három helyszínen a férfi a nyilvános wc-k pénzgyűjtő ajtajait feszítette ki, az azokban lévő aprópénzt két helyen eltulajdonította, a harmadik helyen ez nem sikerült neki.

A lopási kár összesen 179.884 forint, a rongálási kár pedig összesen 681.996 forint.

Az ügyészség a férfit kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja.  Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – szabadságvesztés kiszabására és arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a férfit a felmerült 2.958.712 forint bűnügyi költség viselésére.

Az ügyben a Győri Járásbíróság dönt.