Bíróság, kalapács

A börtönbe akart kábítószert becsempészni, vádat emeltek a győri férfi ellen

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség két férfi ellen emelt vádat, egyikük kábítószert adott el a másiknak, aki az így megszerzett kábítószert a börtönbe akarta bejuttatni.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 39 éves győri férfi 2022 márciusában 8 gramm metamfetamint és 15 gramm marihuánát adott el a 35 éves vádlott társának. A férfi a kábítószer egy részét egy börtönben ülő ismerősének akarta továbbadni. A terhelt ezért a kábítószert, mini mobiltelefonokat és adathordozókat rejtett egy élelmiszercsomagba. A csomagot 2022 márciusában járművel szállította Szombathelyre, ahol azokat átadta egy a börtönben dolgozó személynek, aki vállalta a csomag bevitelét az intézetbe.

Miután a terhelt a csomagot átadta, a rendőrök lecsaptak rá, és őrizetbe vették. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi kábítószert is fogyasztott, és így vezette a járművét.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség a terhelt lakóhelyén házkutatást tartott, melynek során egy – két fegyverből házilag összeállított – pisztolyt és lőszereket foglaltak le, melyekről bebizonyosodott, hogy azokat a 35 éves terhelt a 39 éves társától kapta.

Az ügyészség a terheltek ellen kábítószer-kereskedelem, lőfegyverrel visszaélés, a fiatalabb terhelt ellen továbbá kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján velük szemben akár 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.