Loki: átalakul a keret, de a cél változatlan

Sport

A gyenge szereplés és néhány játékos távozási szándéka miatt a keret részleges átalakítása mellett döntött az NB I-ben szereplő DVSC labdarúgócsapatának vezetősége – hangzott el a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

A bajnokságban hét forduló után mindössze nyolc ponttal a hetedik helyen álló DVSC vezetősége a két hete kinevezett portugál trénerrel, Leonel Pontessel közösen határozott a keret átalakításáról. Ennek a folyamatnak az első konkrétuma Tisza Tibor távozása, a csatár az NB II-es Nyíregyháza együtteséhez igazolt.

A következő napokban további távozókra lehet számítani, ugyanakkor új játékosok érkezése is várható – fogalmazott Róka Géza cégvezető, aki hozzátette: több klub költségvetése is messze meghaladja a DVSC büdzséjét, és az onnan érkező ajánlatokkal nem tud versenyezni az egyesület. Szima Gábor klubelnök szerint nincs könnyű helyzetben a DVSC, mivel többen is komoly fizetési ajánlatot kaptak máshonnan, a lehetséges távozókat pedig minőségi játékosokkal kellene pótolniuk.

Arról a klubelnök nem beszélt, hogy kik lehetnek a Loki új igazolásai. A cél ugyanakkor nem változott: a DVSC idén is a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért küzd – tette hozzá Szima Gábor.