A Dunai Krokodilokat fogadja a DEAC floorball csapata

Sport

Halasztott mérkőzésen léphet feljebb a tabellán a debreceni floorball csapat: bár az őszi szezon már lezárult, a hajdúsági csapatnak a saját kezében van a sorsa ahhoz, hogy az első helyről forduljon a tavaszi szezonra.
Ehhez viszont nem lesz könnyű dolga az egyetemista csapatnak: első körben a Dunai
Krokodilok gárdáját kell felülmúlni. Az érdi együttes számos olyan rutinos játékosból áll, akik
korábban domináns szereplői voltak a hazai floorball életnek. Hogy tudásuk mennyire nem
kopott meg, azt jól jelzi az is, hogy jelenleg a negyedik helyen állnak a hüllők.

A debreceni társaság nem is veszi félvállról a soron következő találkozóját: mindösszesen Varga Gergő az, aki nem léphet pályára a mérkőzésen. A debreceni gólvágó is csak azért kénytelen kihagyni a pénteki rangadót, mert az eredetileg kiírt időpontban még nem volt nevelő együttesének játékosa. Rajta kívül viszont mindenki bevetésre készen várja a mérkőzést.

A hazaiak játékos-edzője, Lánczi András így várja a pénteki összecsapást. „Komoly, színvonalas mérkőzésre számítok, ahol az okosabban játszó csapat szerezheti meg a pontokat. Készültünk a mérkőzésre, szerintem a megfelelő munkát beleraktuk az edzésekbe, így bizakodóan várom a pénteki randevút a krokodilokkal. Mivel a másik oldalon olyan játékosok sorakoznak, akik már sok nagy csatát megéltek, taktikus és közönségszórakoztató meccsre számítok.”

A vendégek is majdnem teljes létszámmal érkeznek a cívisvárosba. A krokodilok finn játékosa, Micael Tuominen sem számít könnyű fellépésre, ugyanakkor magabiztos tekint a találkozó elébe. „Remélem, hogy jó kerettel tudunk nekivágni a mérkőzésnek, akikkel jó meccset tudunk játszani. Remélem, hogy 8:7-re nyerünk és 58:21-nél az én gólommal alakul ki a végeredmény.”

A debreceni csapat számít minden szimpatizánsára, de nem csak a szurkolásban: a Rotaract
Debrecen csoporttal közösen karácsonyi csokoládégyűjtést tart a DEAC Floorball szakosztálya.

Cél az arra rászoruló debreceni gyerekek karácsonyának megédesítése: így mindenkit arra kér a cívisvárosi csapatvezetés, hogy egy csokoládét magukkal hozva érkezzenek a szurkolók a mérkőzésre.

Férfi OB II, 3. forduló (halasztott mérkőzés):
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok (Agrár Campus)
2017. december 15. (péntek), 20:00