MLSZ – Új eljárás után Hadzic és Scepovic egymeccses eltiltást kapott

Sport

A címvédő MOL Vidi FC két játékosa, Marko Scepovic és Anel Hadzic egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától a másfél hónappal ezelőtti, Puskás Akadémia elleni bajnoki találkozó kapcsán lefolytatott új eljárást követően.

A székesfehérvári klub két futballistáját a nyolcadik fordulóban lejátszott összecsapás végén történtek miatt, “a levonuláskor tanúsított sportszerűtlen magatartásukért” büntették meg.

A felcsúti összecsapás a kapus Kovácsik Ádám sérülése miatt elhúzódott, és az Európa-ligában szereplő bajnokcsapat 2-1-es hazai vezetésnél a 102. percben büntetőhöz jutott. Scepovic 11-esét Branislav Danilovic hárította. Szőts Gergely játékvezető ezt követően lefújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá – volt, aki nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

A fegyelmi bizottság első fokon azt állapította meg, hogy “a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más, a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható”, noha a két klub játékosai, valamint vezetői kivétel nélkül elismerték, hogy a mérkőzés lefújása utáni viselkedésük elítélendő, sajnálják, megbánták, amit tettek, és elnézést kértek az ellenféltől és a szurkolóktól.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azonban fellebbezett a döntés ellen, így új eljárást folytattak le, amelyben a Puskás Akadémia játékosa, Varga József ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette a testület.