Ismét dobogós lett a felnőttek mezőnyében Battai Sugár Katinka

Sport

Battai Sugár Katinka ezúttal a felnőtt Magyar Kupában bizonyította tehetségét. Az Interfencing Debrecen SC sportolója bronzérmet nyert a rangos megmérettetésen.A debreceniek junior világbajnoka ismét megcsillantotta oroszlánkörmeit a felnőttek között. Egy hónappal ezelőtt aranyérmet nyert, ezúttal egy bronzzal gazdagodott a versenyt megfázással is vállaló sportolónő. A legközelebbi versenye a két hét múlva Salt Lake Cityben kezdődő olimpiai kvalifikációs világkupa lesz, ezért a jövő heti Sosnowiec- i junior világkupát kénytelen kihagyni.

Dávid László a sportoló edzője elmondta, hogy kadet korú tanítványa esetében nagyon oda kell figyelni, hogy melyik versenyeket válasszák: „Ha minden olyan versenyen indulna amire kvalifikálja magát nagyon hamar kiégne. A szövetségi kapitány kérésére idén a felnőtt versenyeket preferáljuk, és ha tehetjük elmegyünk a korosztályos versenyekre is. Szerencsére Sugár teljesítménye mindhárom korosztályban nagyon stabil. Mindenkinek lehet egy jó napja, de az igazi klasszisok a rosszabb napokon is hozzák a formájukat”.

Battai esetében sem volt könnyű a felnőtt verseny, hiszen az orleans-i felnőtt világkupáról influenza szerű megbetegedéssel jött haza. „Elkaphatott valamit a társaitól. A pénteki edzése már úgy nézett ki, hogy minden rendben van ezért is engedtem, hogy induljon. Aztán elég szenvedősre sikerült a verseny. A megszerzett bronzérem ennek a fényében is hatalmas siker.”