Kikapott a Mezőkövesd a Diósgyőr vendégeként

Sport

A Diósgyőr a hajrában büntetőből szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a harmadik helyen álló, kupadöntős Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, szombaton.

A DVTK sorozatban hatodik bajnoki meccsén maradt veretlen, hazai pályán pedig egymás után harmadik NB I-es összecsapását nyerte meg, és öt pontra megközelítette a kövesdi csapatot, amely a találkozót emberhátrányban fejezte be.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Miskolc, 2255 néző, v.: Iványi

gólszerző: Iszlai (83., 11-esből)

kiállítva: Karnyickij (88.)

sárga lap: Kiss T. (55.), illetve Szeles (10.), Vajda (40.), Berecz (45+1.), Farkas D. (75.), Karnyickij (78., 88.), Meszhi (81.), Szappanos (82.), Takács T. (86.)

DVTK:

Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs, Vági – Márkvárt, Iszlai – Haszani (Egerszegi, 87.), Rui Pedro (Molnár, 72.), Kiss T. (Korbély, 93.) – Ivanovszki (Tabakovic, 72.)

Mezőkövesd:

Szappanos – Farkas D., Szeles (Karnyickij, a szünetben), Pillár, Vadnai – Pekár (Cseri, a szünetben), Meszhi, Berecz, Vajda (Takács T., 84.) – Jurina (Zivzivadze, a szünetben), Nagy D. (Besirovic, 57.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek túlnyomó részében a mezőnyben folyt a harc a labdáért. Igazán komoly gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, a hivatalos statisztika szerint a hazaiak négyszer, a vendégek pedig kétszer próbálkoztak kapura lövéssel.

Fordulás után sem változott jelentősen a meccs és a játék képe, pedig Kuttor Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni a kövesdi együttesen. A vendégek sorra gyűjtötték a sárga lapos figyelmeztetéseket, miközben a játék lassításával, tördelésével próbálkoztak. Ez a hajrában megbosszulta magát, a DVTK ugyanis tizenegyeshez jutott – bár a szabálytalanságot lesállás előzte meg –, a 30. születésnapját pénteken ünneplő Iszlai pedig értékesítette a büntetőt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát.