Jégkorong Erste Liga: zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a DEAC

Sport

Az egyetemi jégkorong csapata lejátszotta kilencedik mérkőzését az Erste Ligában. Tegnap előtt még a Gyergyói HK vendégei voltak a DEAC hokisai, tegnap pedig a Brassó otthonában léptek jégre. A rossz szériából azonban nem sikerült kilábalnia a debrecenieknek.

A mérkőzés első találatát a hazaiak kanadai játékosa, Garet Hunt szerezte 5:17-nél, amelyre az első harmadban nem is érkezett vendég válasz. A második játékrész elején egyenlített a DEAC gárdája, Hugo Turcotte volt eredményes Jan Dalecky átadásából, a negyedik perc vége előtt. Szűk tíz percig élvezhették a döntetlent a cívisvárosiak, hiszen a 14, illetve a 15. percben is betalált a Brassó. Előbbi gólt Kovács Mátyás szerezte, az utóbbit pedig Patrik Machala. Az utolsó harmad 1-1 találatot hozott mindkét oldalon. A hazaiak Roberto Gliga góljával biztosították be a győzelmet, amelyre még egy DEAC szépségtapasz érkezett Vojtech Kloz révén.

 

Erste Liga alapszakasz:

Brassói Farkasok – DEAC 4-2 (1-0), (2-1), (1-1)

Helyszín: Brassói Olimpiai Jégcsarnok

Gólok: Hunt G., Turcotte H., Kovács M., Machala P., Gliga R., Kloz V.

 

Vasárnap újabb erdélyi csapat lesz Musial Dávid legénységének ellenfele, ezúttal a dobogós Csíkszereda vár a debreceniekre, ott sem lesz könnyebb a pontszerzés.