Pont nélkül maradtak a DEAC futsalosai Berettyóújfaluban

Sport

Nem bírt a berettyóújfaluiakkal a Debreceni Egyetem alakulata az év utolsó bajnokiján csütörtökön. 7-2 re kapot ki a DEAC férfi futsalcsapata – írja a deac.hu.

Az első veszélyesebb lövést Vass Ottó eresztette el, de célt tévesztett. Nem sokkal később Rácz Zsolt és Rábl János előtt is adódott góllal kecsegtető lehetőség, ám az eredmény nem változott. Aztán egy szögletnél Rafinha lerázta magáról a védőjét, majd még egy cselre is maradt ideje, végül a kapunk közelébe lőtt pár lépésről.

Viszonylag hamar megduplázta fórját ellenfelünk: egy berúgást követően Rábl János távolról leadott bombájába piszkált bele Rafinha, Dobi nem védhetett. Tovább nyílt az olló, amikor Rácz Zsolt mentése Rodrigóról pattant a gólvonalon túlra.

Senkit sem lepett meg, hogy a DEAC trénere időt kért. A rövid megbeszélést követően veszélyesebben játszott a debreceni alakulat, de nem tudták csökkenteni a hátrányt. Sőt, a tizenhetedik percben Szabó Pétert találta meg a berúgás, az újfalui játékos pedig nem tévedett néhány méterről. Szabó a saját térfelén is megvillant, ugyanis Harmati Tamás gólba tartó próbálkozásánál mentett nagyot. A szünet előtt egy pici reménysugár felvillant, mivel Rodrigo passzából Szentes-Bíró Tamás köszönt be.

A második játékrész elején Rafinha ballábas bombája a léc alatt pihent meg. A 23. percben Rácz Zsolt egy jobb oldalról érkező centerezésnél talált be. Sid lógott meg, aztán egy finom emeléssel állította vissza a négygólos differenciát (6-2).

A hátralévő időben Nagy Imre is feliratkozott a gólszerzők listájára. Nemcsak a nagy különbség miatt bosszankodhattunk, hanem amiatt is, hogy Rodrigo megsérült, emiatt brazil légiósunk lebicegett a pályáról.

A DEAC sajnos vereséggel zárta az évet. Faragó Lajosék legközelebb a Veszprémet látják vendégül az NB I-ben, az összecsapást a tervek szerint január 17-én rendezik meg a DESOK-ban.

NB I 15. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC 7-2 (4-1)
gólszerzők: Rafinha (7., 8., 21.), Rodrigo (10. – öngól), Szabó P. (17.), Sid (24.), Nagy I. (32.), ill. Szentes-Bíró (20.), Rácz (23.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Faragó, Vass, Szentes-Bíró, Harmati. Cserék: Krajcsi, Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: Égerházi Péter