Bondár Anna célja a legjobb 50 közé kerülés

Sport

A női teniszezők világranglistáján 68. Bondár Anna hosszú távú célja, hogy lépésről lépésre haladva beverekedje magát a legjobb 50 közé a rangsorban.

Többek között erről beszélt az M1 aktuális csatornának kedden a 24 éves játékos, aki múlt héten Madridban a selejtezőből jutott fel a főtáblára, ahol csak nagy csatában kapott ki a világranglistán 23. Darja Kaszatkinától.

“A döntő szettben már 3-1-re vezettem, brékelőnyöm volt, amit sajnos nem tudtam megtartani, de nincs bennem hiányérzet, a cél az volt, hogy feljussak a főtáblára”

– mondta Bondár, aki az elmúlt időszakban több topjátékossal, az orosz Veronika Kugyermetovával, vagy az amerikai Danielle Collinsszal is szoros mérkőzést játszott.

“Ezek mind egy hajszálon múltak, de a jövőre nézve értékes tapasztalatokat gyűjtöttem. Hiszek benne, hogy hamarosan megfordulnak majd a dolgok, és ilyen meccseken is nyerni tudok majd. Azt gondolom, a rutin, ami az ő javukra döntött, hosszú ideje játszanak a legjobbakkal. Minden meccsből tanulok, bizonyos helyzetekben egyszerűen jobb döntéseket kell hoznom”

– fogalmazott Bondár, aki januárban Ausztráliában gyűjtötte be első top 50-es skalpját, azóta pedig töretlenül lépked előre.

Céljaival kapcsolatban kijelentette, elsősorban szeretne benn maradni a legjobb százban, de úgy érzi, ennél több van benne, és lépésről lépésre akar a top 50 felé haladni.

Hozzátette, bízik a következő időszakban, ugyanis a salak a kedvenc borítása, május 22-én pedig kezdődik a Roland Garros, amelyre a jövő héten a németországi Karlsruhéban sorra kerülő viadallal készül.

(MTI)