Jól vették az akadályokat a DEAC díjugratói a Nemzeti Lovardában

Sport

A DEAC mindhárom díjugratója több kategóriában starthoz állt a csütörtöktől vasárnapig zajlott  Gróf Széchenyi István Emlékversenyen Budapesten. A mérleg két első és egy második hely.

A péntek ifj. Szabó Gábor remek teljesítményéről szólt. A Gold Tour második fordulójában, 140 centiméteres magasságon a verseny az utolsó lehetőséget jelentette a lovasok számára, hogy kvalifikálják magukat a vasárnapi, kiemelt pénzdíjazású Grand Prix-re. Húsz hibátlan lovaglás született a hétvége legnépesebb számában, amelyben ifj. Szabó Gábor ezúttal is két lóval állt starthoz. Filuchival nemcsak precíz, de gyors is volt, így sokáig vezették a versenyt, amelynek második felében az ötödik helyre szorultak vissza. A DEAC díjugratójának viszont hátra volt még egy lova, akivel kockáztatott, így szenzációs időeredményének köszönhetően ő vezethette a nap utolsó tiszteletkörét Chacrinue-nal – írja a DEAC.hu.

A Bronze Tour döntőjében debreceni siker jött. A Karádi László által épített 125 centiméteres pálya hibaidős versenyszámban 64 lovas állt starthoz, és rendkívül izgalmas versengésben dőlt el a végső sorrend. A felnőtt lovasokat felsorakoztató mezőnyben végül Fábián Johanna végzett az élen Chabal TH nevű lovával. A DEAC 13 éves versenyzője így remekül zárta a négynapos eseményt, hiszen mindhárom számát verőhiba nélkül teljesítette.

Az U25 korosztály részére kiírt döntőben, 135 centiméteres magasságon viszonylag kevés hibátlan lovaglás született, köszönhetően a nehéz pályának. A szám végén indulók viszont sorra jobbnál-jobb idővel vették át a vezetést, így az utolsó pillanatig izgulni lehetett, hogy kié lesz a végső befutó. A DEAC lovasa, Szabó-Máriás Sára remek idővel és hibátlan lovaglással a második helyen végzett Medallal – olvasható a deac.hu-n.

Fotó: Ifj. Szabó Gábor és Chacrinue