Ferencváros BL-selejtező

Jobb volt a Qarabag és hármat rúgott a Groupamában, a Fradi búcsúzott a BL-selejtezőtől

Európa Sport

A Qarabag mindkét félidő elején szerzett egy-egy gólt, majd a hajrában egy gyors kontra után is betalált, a magyar bajnoknak csak szépítenie sikerült. Dibuszék az Európa liga rájátszásában folytathatják.

A találkozót a vendégek kezdték bátrabban, a Fradi a félpályán sem tudott átmenni. A nagy nyomás a 7. percben érett góllá, Kovacevic egy nagy hibája, majd egy nagyszerű mentése után a saját térfélen eladta a labdát Zoubir pedig élt a lehetőséggel, a bal alsó sarokba lőtt. két perccel később akár egyenlíthetett volna a magyar együttes, de Boli megpattanó lövését védte a kapus.

A 14. percben egy újabb eladott labda után Dibusznak kellett bravúrral védenie, de később kiderült, felesleges volt a bravúr, lesről lőtt az azeri játékos. Az első félóra végén Tokmac került helyzetbe, de hiába csak a kapus volt vele szembe, nem sikerült gólra váltani a lehetőséget.

A félidő hajrájában nyomott a Fradi, a 44. percben azonban mégis a vendégek szerezhettek volna gólt, de Dibusz tíz másodpercen belül két nagy bravúrt is bemutatott, így az első félidő egygólos vendégelőnnyel zárult.

A második félidő elején Kovacevic ismét eladott két labdát, szerencsére ezekből a hibákból nem lett gól, de Csercseszov az 51. percben le is kapta őt. Ez azonban nem sokat jelentett, mert a helyére beálló Knoester is elszámított egy előrevágott labdát, ezt pedig újabb góllal büntették, ezúttal Wadji volt eredményes.

A folytatásban ment előre a Fradi, de a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket. A 78. percben pedig minden eldőlt, egy gyors kontra végén Wadji megszerezte önmaga második, csapat harmadik gólját. A 86. percben Marquinhos labdaszerzése után Traore még szépített, de ennél többre nem futotta.

A magyar bajnok így az Európa-ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését: a selejtező utolsó fordulójában az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapás győztesével találkozik.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló:
Ferencváros – Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Traore (86.) illetve Zoubir (7.) Wadji (54., 78.)

Ferencváros: Fibusz – Botka, Kovačević (Knoester), Theladner, Ćivić – Esiti (Vécsei), Laidouni – Zachariassen, Nguen, Traoré – Boli (Mmaee)

Qarabag: Mehemmedeliyev – Vešović, Mustafazada, Guseynov, Bayramov – Qarayev (Romao), Kady, Janković (Almeida) – Sheydayev, Wadji (Owusu), Zoubir (Andrade)

Borítókép: Koszticsák Szilárd MTI – MTVA