Darrin Govens DEAC

Kosárlabda: Darrin Govens személyében komoly erősítés érkezik a DEAC-hoz

Sport

Darrin Govens személyében komoly erősítés érkezik a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatához – számolt be honlapján a klub.

Darrin Govens korábban Körmenden, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Székesfehérváron és Szegeden is megfordult a hazai pontvadászatban, utóbbi állomásán a 2020-21-es szezonban a bajnokság legértékesebb játékosának választották. A 34 esztendős magyar és amerikai papírokkal is rendelkező irányító az elmúlt közel másfél esztendőben a francia első osztályban szerepelt, a Cholet Basket, a Limoges és a Nancy együtteseiben, utolsó bajnoki mérkőzését december 27-én játszotta.

Becsky István szakosztályvezető szerint azért esett a választás Govens-re, mert egy olyan karaktert kerestek, aki mind személyiségével, mind játékával képes lehet kihúzni a csapatot a gödörből. Becsky bízik benne, hogy a tapasztalt játékos segítségével sikerül majd elérni a szezon előtt kitűzött célt, a rájátszás kiharcolását.

Govens hétfőn érkezik Debrecenbe, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően pedig csatlakozik is a csapathoz. Az új esztendő első mérkőzésén, január 7-én már pályára is léphet Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokin.

Fotó: DEAC