Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

Sport

A holland Kelly Dulfer személyében világbajnok balátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

A klub hétfői sajtóközleménye szerint a 29 esztendős játékos jövő nyáron csatlakozik a kerethez, szerződése három évre szól.

“Nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes játékost igazoltunk. Védekezése magas szintű, remekül lát a pályán, a gyors lerohanások során pedig az egyik leghatékonyabb posztján” – mondta Endrődi Péter ügyvezető.

Dulfer úgy fogalmazott, a Győr a világ egyik legjobb csapata, ahol minden évben címekért lehet és kell küzdeni, ami számára nagyon fontos.

“Nem kellett bemutatni a klubot, mindenki ismeri az ETO-t, éppen ezért számomra is nagy lehetőség, hogy ebben a nagy tradíciókkal bíró klubban szerepelhetek majd. Nagy álmom a Bajnokok Ligája-győzelem, nem titok, hogy ezért is érkezem” – nyilatkozta.

Az átlövő korábban a német VfL Oldenburg, a Borussia Dortmund és a dán Köbenhavn HB játékosa volt, jelenleg pedig a német Bietigheimet erősíti, ahol Faluvégi Dorottya és Szikora Melinda is a csapattársa. A holland válogatottal világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert, Európa-bajnokságon pedig ezüst- és bronzérmes volt.

(MTI)