Jégkorong Erste Liga: a DEAC legyőzte a Csíkszeredát

Sport

Az UTE legyőzte a vendég DVTK-t és továbbra is százszázalékos a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján, amelyen a DEAC hosszabbításban jobbnak bizonyult a Csíkszeredánál, ezzel megszerezte első sikerét az idényben.

A debreceniek remekül kezdtek, szerettek volna végre pontot szerezni és elmozdulni a sereghajtó pozícióból. Kamil Mingazov már a 4. percben látványos gólt szerzett, utána viszont a kapusoké volt a főszerep. Eleinte többet próbálkozott a DEAC, Adorján Attilát többször is kisegítette a szerencse, egyszer az üres kapuba sem tudtak betalálni a debreceniek. A Csíkszereda előtt emberelőnyei alatt adódtak helyzetek, ám képtelen volt Hetényi Zoltánt mattolni.

A második harmadban a gólok is elmaradtak, emberhátrányban viszont volt ziccere a DEAC-nak, ám Adorján lepkés kesztyűvel bravúrral védett. Az egyik kapu állandó elmozdulása miatt többször állt a játék, érdekesség, hogy mindkét kapus kapott ezért két perc büntetést – hivatalosan a játék késleltetéséért -, Adorján ráadásul kétszer is.

A záró játékrész derekán a hajdúságiak kerültek létszámfölénybe, Adorján pedig változatlanul remekelt a kapuban. Ahogy kiegészült a Szereda, jött az egyenlítés. Részegh Tamás egy távoli lövés utáni kipattanót fonákkal emelt a hálóba. Közelebb állt a győzelemhez a DEAC, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, majd egy helyezkedési hiba után az 55. percben Részegh a sarokból betört, és megint fonákkal talált be.

A hajrára kettős emberelőnyhöz jutott a Debrecen, és végül a szimpla fórt váltotta gólra. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, ebben a DEAC volt a hatékonyabb, megszerezte első győzelmét a szezonban, de még maradt a tabella alján.

A Megyeri úton két veretlen csapat találkozott. Az UTE háromszor is vezetést szerzett, a DVTK kétszer gyorsan egyenlített, a 41. percben ütött találatra azonban már nem érkezett válasz, igaz, a vendégek kétszer is emberhátrányba kerültek a folytatásban. Így aztán a lila-fehérek továbbra is százszázalékosak.

Eredmények:
DEAC-SC Csíkszereda (romániai) 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0), szétlövés után
UTE-DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
később:
FEHA19-Gyergyói HK (romániai) 18.30
Budapest JA-Corona Brasov (romániai) 18.40