Asztalitenisz ob – Több mint 150 induló Győrben

Sport

Két hét múlva Győr ad otthont az asztalitenisz országos bajnokságnak, a versenyre több mint 150-en jelentkeztek – mondta el pénteken Győrben a magyar szövetség (MOATSZ) elnöke.

Kovacsics Imre tájékoztatása szerint az eseményen valamennyi magyar válogatott, így a top 100-ban szereplő játékosok is részt vesznek.

Az eseményt ünnepélyes körülmények, látványos show elemek színesítik, a döntőket egy napon, vasárnap 14 órától két – fénytechnikával kiemelt – asztalon játsszák. A MOATSZ jelentős pénzdíjakat kínál a győzteseknek, ezzel is hangsúlyozva az esemény fontosságát – ismertette az elnök.

A versenykiírás szerint az Olimpia Sportparkban, a Multicsarnokban sorra kerülő ob összdíjazása 3,5 millió forint, az aranyéremért 300 ezer forint jár.

Kovacsics Imre elmondta, az idén százéves szövetség számára kiemelten fontos ez a verseny, a későbbiekben pedig további látványos rendezvényekkel szeretnék a magyar asztalitenisz presztízsét helyreállítani.

A sajtótájékoztatón megjelentek az 1979-es a phenjani asztalitenisz-világbajnokságon aranyérmes csapat tagjai: Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor és Kreisz Tibor.

(MTI)