“Olyan volt ez az évad, mint egy boxzsák”

Világ
A Westworld sorozat harmadik évadja a várakozásoknak megfelelően szép nézőszámot produkált és alig hogy lement a nyolcadik epizód, az HBO máris bejelentette, hogy megrendelte a sorozat folytatását. Hogy mennyit kell rá várnunk, azt még nem tudhatjuk, de Luke Hemsworth a sorozat egyik kulcsszereplője exkluzív interjút adott lapunknak Los Angelesben.

Mi volt az első gondolatod, amikor kézhez kaptad a Westworld harmadik évadának a forgatókönyvét?

Éppen lekéstem Atlantában egy  éjféli repülőjáratot és a reptéren ragadtam. Szörnyű volt.  Csak hajnali ötkor ment a következő gép, úgyhogy volt időm… A táskámban ott lapult a forgatókönyv és mást egyébként se nagyon tudtam volna csinálni, így neki kezdtem az olvasásnak. Először az tűnt fel, hogy rengeteg dialógus van benne… Egyszer csak azt gondoltam magamban, hogy álljunk csak meg egy pillanatra…! Akkor most ez lesz a karakterem identitása? A Westworld biztonsági szolgálatának a fejeként fogok dolgozni az öregnek. Ez komoly?

Az első meglepetés után megbarátkoztál a szereppel?

Igen. Nehezen tudnék elképzelni jobb szerepet. Izgatott voltam. Erre az évadra összetettebbé váltak a karaktereink, és voltak nagyon érdekes jeleneteim is. Például nagyon élveztem, amikor Evan (Evan Rachel Wood – szerk. ) és Jeffrey (Jeffrey Wright  – szerk.) a szerepük szerint diagnosztikai üzemmódban voltak és így faggattam őket.  Nagyon sok minden történt – kicsit olyan volt ez az évad, mint egy boxzsák – rengeteg feszültséget tudtunk rajta levezetni.

Mi a személyes véleményed a párhuzamos világok teóriájáról?

Imádom a párhuzamos világok elképzelést. De ugyanannyira szeretem az avokádószószt is! (Nevet) Komolyra fordítva a szót… nehéz erre a kérdésre válaszolnom… (nevet)

Azért biztosan volt néhány beszélgetésetek ezzel kapcsolatban a showrunnerekkel, Lisával és Jonathannal, mert tudom, hogy ők a téma megszállottai…

Ez igaz…! De a legtöbb beszélgetés úgy zajlott, hogy „Miért? Miért? Miért?” Azt hiszem a vita középpontjában mindig az állt, hogy „Valóban efelé tart a világ? Tényleg ez lesz a jövő?” Volt sok teoretikus beszélgetésünk, de legalább annyi politikai beszélgetésünk is. Főleg Jeffrey-vel. Ő a fő politikai szószóló a csapatban, mindenről markáns véleménye van. Szóval tényleg nem tudom, hogy válaszoljak a kérdésedre… Ez egy szörnyű válasz volt, tudom, ne haragudj! (nevet)

Ha egy másik (parallel) világba kerülhetnél, akkor mit választanál legszívesebben?

 A Csillagok háborúja világát! Mindig rajongtam ezért a klasszikus sci-fiért… szeretném kipróbálni, milyen abban a miliőben létezni.

Mennyire volt kimerítő számodra a forgatás?

 Szerencsém volt, mert az én jeleneteimet Los Angelesben vettük fel, így a saját kocsimmal mentem a munkába és a forgatási nap végén pedig haza. Még azt is meg tudtam tenni, hogy bizonyos napokon átlagos apukaként én vittem a gyerekeket suliba, mielőtt Ashley Stubbes bőrébe bújtam volna, fegyverrel a kezemben. Ami jó, de valahol kihívás is, mert kizökkent a szerepből… Ráadásul ezt a sorozatot filmre rögzítik és nem digitális technológiával forgatják…

Ezek szerint osztod azt a gondolatot, hogy sokkal nagyobb felelőséget tesz a színészekre, ha filmre forgatnak. Nyilván nem lehet annyit hibázni, mert akkor túl sok felesleges nyersanyagot termeltek, ami növeli a forgatási költségeket…

Pontosan. Én mindig úgy érzem, hogy égetjük a pénzt, amikor filmre forgatunk. (nevet)

Volt valamilyen extrém élményed a forgatások során?

Emlékszel arra a jelenetre, amikor DTLA-ben van egy autós-fegyveres nagyjelenetünk?

Igen.

A forgatási nap előtt két nappal, kiment a vállam és elszakadt a bicepsz-izmom. Egy új laptévét próbáltam felrakni otthon a falra, létráról… Az egész jelenetet át kellett alakítani, mert nem tudtam mozgatni a karomat. Vagy ha megmozdult, akkor úgy fájt, mintha elektromos áramütés érne. Az biztos, hogy nem ez volt a kedvenc forgatási élményem, de mindenképpen a legextrémebb… (nevet)

Ez egy olyan sorozat, ahol hullanak a karakterek, könnyű kiesni. A te karaktered túlélte a harmadik évadot is. Milyen érzés ez?

Nagyszerű! De az is jó ebben a sorozatban, hogy ha már meghaltál, akkor is bármikor visszatérhetsz, ha az alkotóknak úgy tartja kedvük, hogy visszahozzanak. Szóval mindig ott van az esély, hogy nem is vagy annyira meghalva, csak letettek valami raktárba. (nevet) Ez most unalmasan fog hangozni, de annyira tökéletes ez az egész Westworld-munka számomra. LA-ben dolgozunk, a saját ágyamban alszom, azt csinálom, amit szeretek és fantasztikus kollégák vesznek körül. Tényleg, mit kívánhatnék mást?

Mégis akkor van még valami, amire most vágysz?

Persze… az egó mindig többet akar. Mi mindannyian egy kicsit több húsra vágyunk a húsosfazékból. Ebben az évadban pedig több is jutott nekem, mint korábban. De persze még mindig el tudnék képzelni magamnak többet.

A sorozat összes eddigi évada elérhető a HBO GO-n!