Alec Baldwin

Beperelte Alec Baldwint a lelőtt operatőr családja

Világ

A tragikus körülmények között elhunyt fiatal operatőr, Halyna Hutchins férje és fia beperelték Alec Baldwint.

Az egész világot megrázta a tragédia, amikor Alex Baldwin Rust című filmjének forgatásán tavaly októberben a színész véletlenül megölte operatőr barátját, Halyna Hutchinst, a rendezőt pedig megsebesítette.

Halyna Hutchins családja beperelte a világsztárt, szerintük Baldwin ugyanis megtagadta azt a kiképzést, amelynek célja az lett volna, hogy megtanítsa, hogyan kell kezelni a fegyvert az ominózus jelenetben.

A színész állítja, maga Hutchins kérte meg, hogy irányítsa rá fegyvert – írja a Blikk. A lap azt is megírta, egy animált videóval rekonstruálták a történteket, majd kedden nyújtották be a keresetet, melyben jelentős kártérítést követelnek. Hutchins családjának ügyvédei azt állítják, hogy Baldwin és mások gondatlanul cselekedtek, így például Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyverkezelője és David Halls rendezőasszisztens is, aki a fegyvert Baldwin kezébe adta.

De nem Hutchins családja az egyetlen, aki beperelte Alec Baldwint. A film forgatókönyv felelőse és vezető operatőre is pert indítottak ellene az őket ért trauma miatt. A film fegyverkezelője, Gutierrez Reed, akit sokáig a tragédiárért okoltak, saját keresetet nyújtott be, mert szerinte veszélyes körülményeket teremtettek azzal, hogy éles lőszert tettek a vaktöltényes dobozba. Hogy hogyan kerültek oda, az a mai napig nem tisztázott. A film vezető világítástechnikusa, Serge Svetnoy pedig gondatlanság miatt perelte be Baldwint.

Direkt adhattak éles fegyvert Alec Baldwinnak