„Egyek vagyunk Istenben” – mondja Manhee Lee, a Shincheonji elnöke

Világ

Április 2-án sajtótájékoztatóra hívták azokat a pásztorokat a világ különböző országaiból, akik MOU-t kötöttek Shincheonjival.

„Megtanulhatjuk a kinyilatkoztatott igét, mert Isten Shincheonjiban lakik” – mondják a pásztorok.

A Shincheonji Jézus-templom, a Tanúság Tabernákulumának Temploma (Shincheonji Church of Jesus, Manhee Lee elnök vezetésével) sajtótájékoztatót tartott a világ különböző országaiból érkezett lelkipásztorokkal, akik 17:00 órakor megállapodást kötöttek Shincheonjival, április 2-án.  Riporterekkel és újságírókkal együtt 1500 lelkész vett részt a világ minden tájáról Zoom-on.

A Shincheonji Church of Jesus adott otthont ennek az eseménynek, hogy megosszák a tavaly kezdődött online szemináriumok előrehaladását, az eddig létrejött egyetértési megállapodásokat, valamint néhány esetpéldát. Shinchang Kim, a Nemzetközi Missziók Minisztériumának vezetője kijelentette: „A tavaly augusztusi Bibliaszemináriumon sok afrikai résztvevő kereste fel velünk a megállapodást, ami az első egyetértési megállapodáshoz vezetett szeptemberben az Isten Jelenlétében Istentisztelet egyházzal. Ugandában”, elmagyarázva, hogyan kezdett Shincheonji először egyetértési megállapodásokat létrehozni más egyházakkal.

A sajtótájékoztatón megosztottak néhány esetpéldát és olyan pásztorok beszámolóját, akik egyetértési megállapodást kötöttek Shincheonjival.

Dongsu Kim, a Peace Church főpásztora megvallotta: „Régebben csak azt prédikáltam, hogy mindenkinek hinnie kell Jézusban, és a kegyelem ily módon való megosztása az üdvösséghez vezet. Beteljesülés nélkül azt hittem, a mennyországba az ember a halál után jut el. Azt hittem, a feltámadás a halál után van” – fejezte ki helytelen hitét az üdvösségről.

Kim lelkész jelenleg a saját gyülekezetének tanítja Shincheonji Kinyilatkoztatott Igéjét. Azt is kijelentette: „Eljött az idő, hogy minden pásztor eljöjjön és tanuljon, hogy a helyes igazságban való hitben élhessen. Szeretném megosztani Shincheonji Kinyilatkoztatott Igéjét lelkésztársaimmal. Azt akarom, hogy megtanulják az Igét, és felismerjék, hogy az üdvösségről alkotott elképzeléseik helytelenek.”

Willifred Endohu lelkész, aki 11 éve vezeti gyülekezetét Elefántcsontparton, így mutatkozott be: „Egy szemináriumon tanultam teológiát, és imatalálkozókon keresztül lelkipásztorrá képeztek ki, és elkezdtem szolgálni egy egyházat egy kis szobában. Szerencsére 11 évvel később a gyülekezetemnek száma elérte az 500 tagot. Emellett oktató vagyok egy szemináriumi intézetben is.”

Wilifred Endohu lelkész jelenleg a bevezető szint 16. leckéjét tanulja Shincheonji Sion Missziós Központjában. Wilifred Endohu lelkész kijelentette: „A Bibliával kapcsolatos gondolataim és ismereteim megtörtek, és változnak a Shincheonjiban tanult leckék során. Jézus és a testté lett Ige megütött a szívemben. A Kinyilatkoztatott Igét is szeretném prédikálni miután befejeztem a tanulást. Szeretném megosztani ezt az Igét a gyülekezetemben lévő emberekkel, akik az elmúlt 8 évben követtek engem” – mutatta be törekvéseit a Shincheonji-i tanfolyamok elvégzése után.

Azt is hozzátette: „Szeretném kifejezni, mennyire hálás vagyok az elnöknek, mert így vehetem át a Kinyilatkoztatott Igét Istentől. Nem taníthatott volna ilyen mély Igét, ha nem találkozott volna Istennel és Jézussal. Szeretném elmondani pásztortársaimnak, hogy amit láttam és igazoltam, az az, hogy minden válasz benne van a Bibliában, és Shincheonji a Biblia szerint tanúsítja ezeket a válaszokat. Kérem, jöjjön el és ellenőrizze Ön is.”

Lee elnök arról beszélt, hogyan jutott el ma oda, hogy megossza az Igét másokkal és a pásztorok szerepét.

„A Jelenések könyve az újrateremtésről szól. Ha megnézed a Jelenések könyve 21. fejezetét, az első ég és az első föld elmúlik, és új ég és új föld jön létre. Ez az emberek és az egész teremtés újrateremtéséről szól” – szögezte le Lee elnök, kifejtve, hogy akik Isten magjából születtek, azokat learatják és elpecsételik, hogy megteremtsék Isten új királyságát és új népét a Jelenések könyve idején.

Azt is hozzátette: „A Jelenések könyve összes fejezetének szavának beírása az emberek szívébe az aratást, a pecsételést és az Isten magjából születettek gondozását jelenti, és Isten országának polgáraivá tételét. [Ezért] Jézus megmutatta nekem a Jelenések könyve összes fejezetének eseményeit, és megparancsolta, hogy tegyek bizonyságot az összes gyülekezetnek” – így magyarázta a megígért pásztor mai szerepét.

Záró beszédében Lee elnök kijelentette: „Isten királyságának szabadságharcosaivá kell válnunk, akik helyreállítják, amit Isten elvesztett. Harcoljunk és győzzük le az ördögöt Jézus vérével és a bizonyságtétel szavával, és teremtsük meg Isten országának népét, hogy Isten végre eljöjjön és 6000 év után uralkodjon a világon. Ezt [Isten] tudatta velünk a Biblián keresztül. Remélem, hogy mindenki a szívébe vésheti a Jelenések könyve összes fejezetének szavait – ami a menny törvénye. Csak egy Isten van, egy Biblia és egy remény. Mi, akik hiszünk Istenben, szintén egyek vagyunk. Egyek vagyunk!”

Néhány esetpéldát is megosztottak arra vonatkozóan, hogy mi történik az MOU(egyetértési megállapodás) létrehozása után. Az Amerikai Egyesült Államokban található The Early Church of the New Era nevű gyülekezet meghívott egy oktatót Shincheonjiból, ahol az egyház mintegy 100 tagja tanulja a Shincheonji Church of Jesus tanításait. Egy filippínó lelkész tanítja a gyülekezetét, miután elvégezte a Shincheonji Church of Jesus bibliakurzusait. Egy pakisztáni szemináriumi iskola tanfolyamokat nyitott az intézményben, miután dékánja MOU-t kötött Shincheonjival.

A Shincheonji Church of Jesus szerint 2155 lelkipásztor, 22 szemináriumi iskola és 958 egyház 67 országban kötött MOU-t (egyetértési megállapodást) a Shincheonji Jézus Egyházzal. A Shincheonji Church of Jesus teológiai anyagokat és oktatókat biztosít azoknak az egyházaknak és szemináriumi iskoláknak, amelyek egyetértési megállapodást kötöttek velük, hogy a megállapodásban közösen meghatározott módon oktassák az embereket a Bibliára.

Ez az esemény megtekinthető Shincheonji hivatalos Youtube csatornáján (https://www.youtube.com/c/ShincheonjiChurchofJesus).

A Shincheonji Church of Jesus 2021 októbere óta online szemináriumokon tanítja a Jelenések könyvét és a mennyek királyságának titkait. A 12 törzsvezető követte példáját Manhee Lee elnök első Kinyilatkoztatásról szóló előadásában, és mindegyik 24 különböző nyelven elérhető a Youtube-on. eddig több mint 1,5 millió megtekintéssel.

A Shincheonji Church of Jesus március 31-től sugározza a középszintű leckéket a Youtube-on, amely június 27-én ér véget, minden hétfőn és csütörtökön 03:00-kor, hetente kétszer a hivatalos Youtube csatornájukon. (x)