Hajdúszoboszló szilveszterkor is népszerű

Wellness

A trivago.hu szállásár-összehasonlító portál adatai szerint Budapest a legkeresettebb szilveszteri európai úti célok között van, és lassan nem marad szabad szoba 2015 utolsó éjszakájára – közölte a trivago.hu csütörtökön az MTI-vel.

A legnépszerűbb szilveszteri városok európai listáján Budapest a 16. helyen szerepel. Az első London, de Párizs, Berlin, Amszterdam és Prága szálláshelyei is rengeteg bulizni vágyót fogadnak majd december 31-én.

Az oroszok és szlovének toplistáján is harmadik a magyar főváros, de a csehek, görögök, horvátok, szlovákok 10 legkeresettebb szilveszteri úti célja között is szerepel Budapest.
A fővároson kívül két kedvelt fürdőváros, Hévíz és Hajdúszoboszló szállásai között keresgélnek legnagyobb arányban a külföldről érkezők.

A magyarországi fürdővárosok a belföldi utazók körében is népszerűek. A magyarok legkeresettebb úti céljainak listája szilveszterkor sem tér el sokban a szokásostól. A legtöbben budapesti szállásokat keresnek 2015 utolsó bulijához, de Hajdúszoboszlón, Hévízen és Sárváron is sokan búcsúztatják az óévet.

A trivago látogatói a legnépszerűbb úti célok közül Pécsett kerestek szállást a legalacsonyabb átlagos áron, 17 ezer forintért (2 fő/éj). Az átlagárak Hévízen a legmagasabbak, egy kétágyas szoba 40 ezer forintba kerül szilveszterre.

A portálon a legtöbb szilveszteri keresés ugyan december első hetében történt, de nem sokkal kevesebb azok aránya, akik korábban, már november közepén nekiálltak a szemezgetésnek.

Aki utazni szeretne, de még nem foglalt szállást, annak érdemes gyorsan döntenie, ugyanis a jelentősebb városokban már alig találni szabad szobát. A fővárosban és Siófokon a trivago.hu-n elérhető ajánlatokat figyelembe véve jelenleg körülbelül 90 százalékos a foglaltság, 2015 legnépszerűbb hazai fürdővárosában, Hajdúszoboszlón 95 százalék feletti, Egerben pedig már csak néhány szálláshelyen kínálnak kiadó szobákat.

A kedvelt úti célok közül Hévízen, Pécsett még a szálláshelyek kicsivel több mint 10 százaléka elérhető, de érdemes próbálkozni Győrben is, ahol egyelőre 70 százalék körüli a foglaltság.