Debreceni egyetemistákért is szoríthatunk Rióban

Egyetem Sport

A Debreceni Egyetem két hallgatója, Risztov Éva és Papp Márk is indul az Olimpián. Mindketten 10 kilométert úsznak majd az aranyért.

Forrás: MOBRisztov Éva 2012-ben már szerzett egy olimpiai aranyérmet Londonban, akkor is az intézmény hallgatójaként. Jelenleg sportszervező szakon tanul a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, csakúgy, mint Papp Márk. Már egyikük sem a cívisvárosban edz, a Debreceni Egyetemnek mégsem intettek búcsút. Az intézmény az élsporttolók számára létrehozott Mentorprogrammal, illetve egyéni tanrenddel segíti a tehetséges hallgatókat, hogy az edzéseket és a versenyeket össze tudják egyeztetni a tanulmányaikkal.

Forrás: MOBÉva a tavalyi, kazanyi világbajnokságon elért tizedik helyével kiharcolta az olimpiai részvételt, Márk pedig a nyíltvízi úszók portugáliai kvalifikációs versenyén szerzett kvótát a riói játékokra. Mindketten a 10 kilométeres nyíltvízi számban indulnak. Éváért augusztus 15-én, hétfőn, Márkért másnap izgulhatunk. Az olimpiai bajnok úszónő már augusztus 11-én, csütörtökön is versenyezni fog, ugyanis a nyíltvízi szám mellett a medencében is megméretteti magát 800 méter gyorson.
Forrás: berkikrisztian.hu

A Debreceni Egyetem hallgatói közül Biczó Bence is teljesítette az A-szintet – 200 méter pillangón -, ám a többi magyar sportoló jobb időeredménye miatt ő ezúttal nem utazhatott az ötkarikás játékokra.

Csakúgy, mint az olimpiai bajnok Berki Krisztián sem, mert tavaly a skóciai világbajnokságon nem sikerült dobogón végeznie, így nem tudott kvótát szerezni a riói játékokra. Neki is jutott azonban jó hír a nyárra, hiszen felvételt nyert a Debreceni Egyetem sportszervező szakára.

unideb.hu