Japán festő műveiből nyílik kiállítás Debrecenben

Kultúra

Napló címmel Fukui Yusuke munkáiból nyílik kiállítás a b24 Galériában 2016. augusztus 9-én kedden 19 órakor.

A b24 Galériában megvalósuló egyéni kiállítás a japán születésű, de több évtizede Magyarországon élő Fukui Yusuke tus alkotásai közül mutat be egy jelentős válogatást. Fukui „SUMI-E” (tusfestészet) sorozatán 1998 óta folyamatosan dolgozik, amelyet saját vizuális naplóként is értelmez.
A műtárgyegyüttes közel 2000 munkát tartalmaz idáig, amelyek láncszerűen kapcsolódnak össze és a legkülönfélébb absztrakt festészeti megközelítések jelennek meg a művész által használt különleges papírokon.

A sorozat kisebb-nagyobb számú szériákból áll össze, melyek minden egyes darabja egyszeri és megismételhetetlen. A galéria három terében látható installatív kiállításkép egy olyan kísérletet mutat be, amely azt vizsgálja, hogyan viselkednek az individuális alkotások csoportban, szorosan vagy absztrakt módon elrendezve. Egy aktuális és izgalmas metszeten keresztül ismerheti meg a néző azt a vizuális kifejezésmódot, amelyet az európai és ázsiai kultúra egyaránt jellemez a művész élettörténetének köszönhetően.

A kiállítás 2016. szeptember 17-ig látogatható keddtől szombatig 10 és 18 óra között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.