Hiábavaló volt a sok áskálódás, végül megnyitott a balmazújvárosi fürdő külső része is

Helyi hírek

Tegnap (06.16.) óta üzemel a balmazújvárosi strand kinti fürdő része is – közölte az örömhírt a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.

A közleményben azt írják, már az első napon nagy volt az érdeklődés, egyrészt azért, mert már nagyon várták, másrészt az előrejelzése szerint hosszú forró nyarunk lesz, így nagy szükség mutatkozik majd a hűsölésre.

Többen azért is érdeklődtek, mert néhány rosszindulatú ellendrukker elterjesztette, hogy nem fog kinyitni a kinti fürdő, mert semmi sem jó, víz sincs, szennyvíz sem folyik el, koszos stb. A mai érdeklődők megnyugodva láthatták, hogy a fürdő kinyitott, víz is van, a szennyvíz is elfolyik és a terület, a víz rendben van, gondozott és tiszta. Lesz büfé is, még eggyel több is, mint tavaly volt

– fogalmaz Kalmár Zoltán, a Kft. vezetője.

Kalmár szerint az ellendrukkerek elérték azt is, hogy törvénytelenül leválasztották a fürdőt az utcai vízhálózatról. Elzárták a szennyvíz kifolyó vezetéket is, minek következtében ennek visszaadásáig szippantással kellett a szennyvizet eltávolítani a fürdőből. (Ez közel hatszázezer forintba került.)

“Amit nem akartunk elhinni, kitiltották a szippantósokat a város saját szennyvíztelepéről, amikor rájöttek, hogy a fürdőből viszik a szennyvizet ezért Debrecenbe és Hajdúszoboszlóra kellett vinni, sokkal magasabb szállítási költséggel. Aztán: Kivásárolták a város elől a hidegvizes kút egyikét és azonnal le is választották a fürdőről, bizonytalanná téve ezzel a fürdőüzemet. (Megjegyzem, erre sem volt semmi észszerű magyarázat, vagy szükség.) Hét nap alatt ötször jött ki a hatóság ellenőrizni a tisztaságot és a rendet (már nekik is kellemetlen volt). Normál körülmények között évente szoktak ötször kijönni”

– sorolja hosszasan a fürdő elleni támadásokat Kalmár Zoltán, aki az áskálódóknak azt üzeni, inkább strandoljanak ők is egy jót.