Toroczkai Lászó, a Mi Hazánk elnöke, a párt delegációvezetője nyilatkozik az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások után a Parlamentben 2022. április 25-én. Mellett Dúró Dóra alelnök. MTI/Illyés Tibor

Toroczkai László szerint a kormány a költségvetési hiányt növeli

Ország

Nem a lényegi kérdésekkel foglalkozik a kormány, hanem egyre inkább a költségvetési hiányt növeli – hangoztatta Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Pártja nevében üdvözölte az üzemanyagár-stop meghosszabbítását, hozzátéve, ez konkrét és komplex gazdaságátalakítási intézkedések nélkül “semmit nem érő intézkedés”. Tarthatatlan nemcsak az infláció, de a forintárfolyam alakulása is – tette hozzá, elfogadhatatlannak nevezve a 12 százalék fölötti maginflációt.

Toroczkai László annak a véleményének adott hangot, hogy a különadókat ki kellene terjeszteni az intézkedésből “kifelejtett” multikra is, elsősorban a digitális óriáscégekre és azokra a vállalatokra, amelyek exportra termelnek, így érdekeltek a nyomott forintárfolyamban.

Hangsúlyozta: pártja ellenzi Ukrajna azonnali európai uniós tagjelöltté válását, és feltételekhez kötné azt, ezért azt javasolja, hogy a kormány azonnal kezdeményezzen egyeztetést a kijevi kabinettel e kérdésben. Toroczkai László kiemelte: Ukrajna belépése esetén “az európai népek, a dolgozó népek pénzéből” kell majd újjáépíteni az országot, amelyet “eddig a korrupció tett tönkre, most pedig a háború”, miközben “a haszon megint a globális multicégeknél fog majd lecsapódni”.

https://szabolcsinap.hu/orszag/2022/06/17/a-gyermek-fejlodeseben-nagy-szerepe-van-az-apanak/