Rendőr- és Tűzoltónap Debrecenben

Súlyos baleset lesz Debrecen belvárosában – itt a Rendőr- és Tűzoltónap programja

Helyi hírek

Debrecenben, a Kossuth téren rendezik meg a Rendőr- és Tűzoltónapot 2023. április 27-én (csütörtökön) 10 órától. Látványban és izgalomban nem lesz hiány, a rendezvényre kilátogatók különböző bemutatókon és programokon keresztül nyerhetnek bepillantást az egyenruhások mindennapjaiba.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság látványos és izgalmas bemutatókkal készül:
Magasból mentési gyakorlat
A rendezvény egyik leglátványosabb szituációs gyakorlata. Egy bajba jutott embert a Nagytemplom tetejéről hoznak le a tűzoltók, az úgynevezett „magasból mentő” segítségével. A gyakorlat közben az érdeklődők tájékoztatást kapnak a mentés folyamatáról és a különböző eszközök, járművek működéséről.
Közlekedési baleset a főtéren
Súlyos közlekedési baleset helyszínévé változik át a Kossuth tér. A tűzoltók feladata az lesz, hogy egy felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból kimentsenek egy sérültet. Ebben segítségükre lesz a sokat hallott feszítő-vágó is, de a gépjármű áramtalanításával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A gyakorlat során a tűzoltók többek között arra is kitérnek, hogy mik a legfontosabb és legsürgősebb teendőink, ha kigyullad az autónk.
A részletes program:
Rendőr- és Tűzoltónap Debrecenben