Orbán Viktor

Nyomkövetőt tettek egy nemzeti konzultációs válaszküldeményre, lett is belőle meglepetés

Ország

Január 25-én jelentette be a kormány, hogy ismét óriási siker volt az ezúttal “szuverenitásvédelminek” nevezett nemzeti konzultáció.

A papírokat serényen küldözgették vissza a hívek, ám akadtak azért furcsaságok az eredmények összesítése során.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik aktivistája ugyanis gondolt egyet, és egy Alsóörsön feladott válaszküldeményre nyomkövetőt tett. Az Apple AirTag, amit használt, egy kicsi, mindennapi használatban lévő eszköz, ami segít megtalálni tárgyakat, bárki számára elérhető technológia.

Mindezt azért, mert érdekelte, valójában hová is tűnik az a közel hárommilliárd forint közpénz, amibe a konzultáció kerül, illetve hol is dolgozzák fel ezeket konkrétan

– írja a Kutyapárt.

A borítékot a konzultáció meghosszabbított határidejének utolsó napja adták fel Alsóörsön. A nyomkövető alapján pedig dokumentálni lehetett, merre járt a küldemény.

Érdekesség, hogy január 26-án reggel 8:30-ra ért el NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a kiértékelés zajlott. A konzultáció eredményeit viszont már egy nappal korábban közzétették.

A párt szerint az eset felveti a kérdést, hogy a konzultáció kiértékelésének folyamata mennyire volt teljeskörű és időbeni, hiszen legalább egy olyan válasz létezett, ami biztosan nem számított bele az összeredménybe, mivel a kiértékelési folyamat során még a postai rendszerben volt. Illetve annak a lehetőségét is felveti, hogy más válaszok is hasonló sorsra jutottak.