Közbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson

Rendőrség
Közel négyszáz gyermek ismerkedett meg a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A rendezvényen a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány sporteszközökkel, társasjátékokkal ajándékozta meg az óvodásokat és iskolásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és a Hajdúnánási Rendőrkapitánysággal közösen 2016. április 8-án Közbiztonsági Nyílt Napot tartott Hajdúnánáson. A rendezvényen óvodások és általános iskolások vettek részt.

A Közbiztonsági Nyílt Nap keretében a Hajdúnánási Rendőrkapitányság, a Katasztrófavédelem és a Mentőszolgálat nagyszabású mentési gyakorlatot hajtott végre a Vöröskereszt és a Polgárőrség közreműködésével, amelyre a helyi iskolák diákjai is ellátogattak. A mentési gyakorlatot követően a gyerekek különböző technikai bemutatókat – többek között a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztályának fegyverzet-technikai bemutatóját – tekinthettek meg, és kerékpáros ügyességi és elméleti vetélkedőkön mérhették fel közlekedési tudásukat. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szórólapokat és játékos feladatokat tartalmazó munkafüzetet adtak át a kicsiknek.

Összesen közel 400 gyermek ismerkedett a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A szolgálati járművek, eszközök bemutatója mellett vetélkedők, szórakoztató programok, motorszimulátor és zenés színpadi előadások várták az érdeklődöket.

A gyermekek részt vehettek baleset-megelőzési témájú játékokban és egy kifejezetten erre a napra kialakított kerékpáros pályán is próbára tehették ügyességüket. Megismerhették azokat az eszközöket, amelyeket a rendőrök a szolgálatuk ellátása során használnak és a bűnügyi technikusok segítségével saját ujjlenyomatukat is elkészíthették. A Debreceni Rendőr-kapitányság Közrendvédelmi Osztály kutyavezetői négylábú társaikkal látványos bemutatóval örvendeztették meg a közönséget.

A rendezvény végén a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány megajándékozta a gyermekeket. A kerékpáros ügyességi verseny legjobbjainak az alapítvány képviseletében Dr. Hartai Magdolna nyugállományú r. alezredes, valamint Hajdúnánás város polgármestere Szólláth Tibor gratulált. Emellett a jutalomban résztvevő óvodások és iskolások kerékpárokat, sporteszközöket, társasjátékokat, könyveket vehettek át, amelyek segítségével tartalmasan tölthetik el szabadidejüket.