Építőanyagra cserélte volna az adózatlan dohányterméket

Rendőrség

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál egy román tehergépjárműben 4,5 millió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy román tehergépjárművet ellenőriztek, ami Romániából Anglia felé tartott és kartondobozokba csomagolt ruházati terméket szállított. A röntgenvizsgálaton látszott, hogy a jármű rakterében a rakomány közé valamit elrejtettek. A NAV munkatársai kipakolták a kartondobozokat, és azok egy részéből 3 500 doboz, 4,5 millió forint értékű adózatlan cigaretta került elő.

A sofőr a füstölnivalót saját tulajdonának ismerte el. Elmondása szerint a dohányterméket Romániában vásárolta és ő rejtette el a rakomány közé, amit Angliába akart vinni, hogy azt, Romániában épülő lakóházához, építőanyagra cserélje.

A kiszabott 6,5 millió forint jövedéki bírságból a sofőr 1,2 millió forintot a helyszínen megfizetett. A pénzügyőrök a cigarettát lefoglalták és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.