Vissza akart jutni a börtönbe a rabló

Rendőrség

Az idős férfi szabadulását követően három nappal azért követett el rablást, hogy visszakerülhessen a börtönbe. Letartóztatásba került, melyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint a 61 éves férfi idén áprilisban szabadult az utolsó szabadságvesztéséből. Három nappal később Sopronba utazott, ahol vásárolt egy zöldséghámozó kést. Azzal bement egy drogériába, majd „Ez egy pénzrablás, ide a pénzt, nyomjátok a pánikgombot!” felkiáltással pénzt követelt a pénztárostól. A pénz átadása helyett az üzlet dolgozói értesítették a rendőrséget.

A férfi korábban erőszakos bűncselekményért többször volt büntetve, ezért a terhére rótt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletét erőszakos többszörös visszaesőként követte el.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, mely kényszerintézkedést a bíróság egy hónapra elrendelte. A végzés ellen senki nem fellebbezett, így az véglegessé vált.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük