Futás közben zavarták az autók, erőszakoskodott a sofőrökkel az osztrák férfi egy Győr melletti településen

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 61 éves osztrák férfi ellen, aki a töltésen közlekedő autókat rongálta meg és erőszakoskodott a sofőrökkel.

A vádirati tényállás szerint a 61 éves osztrák férfi évek óta Magyarországon, egy Győr melletti településen él. Itt gyakran járt futni a település melletti töltésen. A töltés a Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, közforgalom elől elzárt, csak töltéshasználati engedéllyel lehet rajta járművel közlekedni. Az elkövetőt futás közben zavarták a töltésen haladó járművek és emiatt az ott közlekedőket több esetben is rendre akarta utasítani.

2018 augusztusában a töltés közepén futva nem engedte el a mögötte haladó autót és szándékosan abba az irányba mozdult el, amerre megpróbálta őt kikerülni. Mikor a vezető rádudált megfordult, ráütött az motorháztetőre és szidalmazta a sofőrt. Ezt akkor sem hagyta abba, mikor a vezető megmutatta neki, hogy rendelkezik töltéshasználati engedéllyel.

2019 júniusában kerékpárral közlekedett az elkövető a töltésen, mikor úgy kényszerítette megállásra az ott autót vezető hölgyet, hogy a kerékpárral keresztbe fordult előtte, majd öklével a motorháztetőt ütötte, miközben szidta őt. A sértett ebben az esetben is rendelkezett töltéshasználati engedéllyel.

2020 őszén a férfi szintén egy olyan járművet állított meg a töltésen, melynek vezetője rendelkezett használati engedéllyel. Rácsapott a motorháztetőre és rá is feküdt arra, miközben a sofőrt szidta, így akadályozta a vezető továbbhaladását.

2021 áprilisában is  úgy ment a töltésen az elkövető, hogy akadályozta a mögötte érkező jármű haladását, és amikor annak vezetője rádudált, akkor kiabálni kezdett, ráütött az autóra, amivel 40.000 forint kárt okozott. A sértett ebben az esetben is rendelkezett töltéshasználati engedéllyel.

A vádlott erőszakos magatartása minden esetben alkalmas volt arra, hogy a sértettekben riadalmat keltsen.

A Győri Járási Ügyészség az ügyben négy rendbeli garázdaság miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.