Díszoklevél az egykori végzősöknek

Egyetem
Bölcsészettudományi és Természettudományi Karok egykor végzett hallgatóit köszöntötték vasárnap a Debreceni Egyetemen.

A jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségen azok a több évtizeddel ezelőtt diplomázott „hallgatók” vettek részt, akik 50-60-65-70-80 évvel ezelőtt fejezték be tanulmányaikat a Debreceni Egyetem jogelőd intézményeiben.

A Bölcsészettudományi Kar október 9-i diplomaosztóján több mint kilencvenen vehették kezükbe díszoklevelüket: arany diploma a végzés utáni 50 év, gyémánt 60, vas 65, rubin 70, platina 80 év elteltével adományozható.

Az ünnepségen az Állam- és Jogtudományi Kar két egykori hallgatóját is kitüntették, akik rubin és platina okleveleket érdemeltek. A 103 éves Herpay Tibor a Debreceni Egyetem eddigi legidősebb díszokleveles kitüntetettje, oklevelét családtagjai vették át a rendezvényen.

A Természettudományi és Technológiai Kar vasárnapi díszoklevél-átadó ünnepségén száztizennégyen arany, harmincan gyémánt és ketten vas diplomát vettek át.

A díszoklevéllel kitüntetettek nevében Nagy Sándor 1966-ben végzett okleveles fizikus, a KLTE egykori rektorhelyettese mondott köszönetet. Az ünnepségen a TTK Katedra Díját is átadták azon oktatónak, kutatóinak, akik több évtized, olykor egy egész életpálya során munkájukkal gazdagították a kar oktatási és tudományos életét.

unideb.hu