Megint 800-nál több embert vitt el a járvány az elmúlt 24 órában Olaszországban

Több mint nyolcszázzal nőtt az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban. A járvány halottainak a száma így elérte a 12 428-t – közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Uniós szolidaritási alapot kezdeményeznek az előadóművészeknek a jogkezelő szervezetek

Szolidaritási alap létrehozását kezdeményezték az előadóművészek számára az európai közös jogkezelő szervezetek. Az Európai Bizottság elnökének levélben írt kérést az előadások elmaradása miatti jövedelemkieséssel indokolták.

Bizottság gyakorlati iránymutatással segíti a kritikus feladatokat ellátó munkavállalók szabad mozgását

Az Európai Bizottság a mai napon új gyakorlati iránymutatást adott ki annak biztosítására, hogy az Unión belül ingázó munkavállalók, különösen azok, akik a koronavírus okozta világjárvány megfékezésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be, akadálytalanul eljuthassanak munkahelyükre.

a Bizottság növeli a külföldön rekedt polgárok hazaszállítására és a közös európai egészségügyi készletre szánt költségvetést

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot tett arra, hogy az Európai Unió bocsásson rendelkezésre 75 millió eurót az uniós költségvetésből abból a célból, hogy segítse az uniós tagállamokat a külföldön rekedt uniós polgárok hazaszállításában, illetve hogy növelje a közös európai egészségügyi készlet, az ún. rescEU-készlet létrehozását szolgáló költségvetést.

Romániában megközelítette a kétezret az igazolt fertőzöttek száma

Romániában hétfőn megközelítette a kétezret a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, az operatív törzs ezért a korábban felvázolt “negyedik forgatókönyv” alkalmazására készül, amikor már csak a súlyos eseteket szállítják kórházba, az enyhe tüneteket mutató betegeket pedig otthonukban kezelik.

812-vel emelkedett egy nap alatt a spanyolországi áldozatok száma

Spanyolországban meghaladta a 85 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, de a járvány terjedésének üteme már napok óta lassul – közölte María José Sierra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ epidemiológusa hétfői madridi online sajtótájékoztatóján.

Franciaországban 250 beteget szállítottak át túlterhelt kórházakból

A koronavírus-járvány kezdete óta vasárnap szállították át a legtöbb, mintegy 250 súlyos, de stabil állapotban lévő beteget a túlterhelt kelet-franciaországi kórházakból a déli országrészbe és Németországba – közölte vasárnap este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.