A debreceni vasútállomás

A német vasúton szerdától korlátozások várhatók munkabeszüntetés miatt

Európa

A német vasúton a szerda hajnali 2 órától kezdődő és hétfő 18 óráig tartó munkabeszüntetés miatt korlátozások várhatók, így jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – közölte a Mávinform a MÁV csoport honlapján hétfőn a német vasúttársaság tájékoztatása alapján.

Azt írták, a munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetnek, amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés, a Mávinform tájékoztat a Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról.

Hozzátették, hogy a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB)  az utazások elhalasztását vagy más utazási módot javasol.

A közlemény szerint díjmentesen visszaválhatók a január 24-ig megváltott, a sztrájk idején vagy előző este Németországot érintő utazások menetjegyei és helyfoglalásai, illetve január 22-én és 23-án vagy február 5-ig felhasználhatók. Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni. Menetjegyek más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárak intézik.

A utasok a német vasúttársaság és a MÁV tájékoztatási felületein és ügyfélszolgálatain kaphatnak felvilágosítást.

(MTI)