Súlyosította egy szír pénzváltó kirablóinak büntetését a Győri Ítélőtábla

Helyi hírek

Súlyosította egy szír pénzváltó kirablóinak büntetését a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla. A négy szlovák állampolgár 2017 áprilisában támadta meg a szír férfit Magyarországon – tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék 2020. december 14-én hozott határozatát a Győri Ítélőtábla úgy változtatta meg, hogy az első- és a harmadrendű vádlott cselekményét társtettesként állapította meg, így a büntetésüket öt évről hét, illetve hat év fegyházra súlyosította, emellett mind a négy elkövetőt három évre kitiltotta Magyarország területéről.

A másodrendű vádlott büntetése maradt öt év fegyház, a negyedrendűé pedig két év börtön.

A szerdán hozott jogerős ítélet szerint az elkövetők Szlovákiában megtervezték, hogy a Budapestről Szlovákiába hetente kijáró szír állampolgárságú pénzváltót még Magyarországon kirabolják.

Az elkövetéshez személygépkocsit béreltek, adóvevőt szereztek be és elosztották a feladatokat.

A rabláshoz többük terepszínű ruhát öltött és rendőrnek kiadva magukat a 13-as úton megállították a sértett autóját. A szíriai állampolgárságú sofőrt és két utasát bántalmazták, majd a sofőrtől elvettek csaknem 124 millió forint értékű eurót.

Az elkövetők magukkal vitték a sértett autójának indítókulcsát és elmenekültek.