Kunhalmi Ágnes

Az MSZP előválasztást javasol Győrben

Helyi hírek

Előválasztást javasolt Győrben a közös ellenzéki polgármesterjelölt kiválasztására az MSZP társelnöke kedden. Kunhalmi Ágnes közölte, a szocialisták Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítják ezen a voksoláson.

A társelnök az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, Pollreisz Balázs – aki több mint tíz éve a győri közgyűlés tagja –  másfél éve tárgyal a pártokkal és a civil szervezetekkel, hogy egy közös jelöltet indítsanak Győrben az idén júniusi polgármester-választáson.

Ehhez nem talált partnereket, mert a Demokratikus Koalíció és a civilek is más-más jelöltet akarnak indítani – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, erre is van megoldás, az előválasztás, döntsék el az ellenzéki szavazók, kit tartanak a legalkalmasabb polgármesterjelöltnek.

A szocialista politikus Pollreisz Balázst ajánlotta a választók figyelmébe, aki szerinte jól ismeri a megyeszékhely problémáit.

“Nem hagyja, hogy a Fidesz azt csináljon, amit akar” – mondta a társelnök a képviselőről, aki szerinte nagyon sok ügyben meghátrálásra kényszerítette a fideszeseket védve a város vagyonát.

Kitért arra is, hogy egy novemberi közvélemény-kutatás szerint az ellenzéki oldalon szóba jöhető jelöltek között a szocialisták jelöltjének van a legnagyobb ismertsége, népszerűsége.

A szocialista Pollreisz Balázs (DK-Momentum-MSZP-Jobbik-LMP) győri önkormányzati képviselő azt mondta, jelenleg két “NER-kompatibilis” polgármesterjelölt indulásáról tudni az önkormányzati választáson, ha az ellenzék egy közös jelölttel tud indulni, akkor vissza nem térő alkalom nyílhat arra, hogy “kiszabadítsák” a NER fogságából a várost.

Jelezte, nyitott a vitákra az előválasztáson, szerinte ennek a választásnak nem megosztania, hanem összekötnie kell az ellenzéki erőket. A képviselő azt mondta, az ő ellenfelei a NER kiszolgálói, a jelenlegi és a volt kormánypárti polgármester, Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt, valamint az apátia.

Pollreisz Balázs úgy fogalmazott, az a célja, hogy a 2006 előtti nyitott városvezetést, a város tisztességes életét hozza vissza.

(MTI)